Οι γονείς να έχουν πίστη και να μην απελπίζονται,

διότι ο Θεός είναι ο μεγάλος μας Πατέρας, ζήτα Του και θα σου δώσει!

 

 

Κορωπί, 7/1/2022

Θα σας διηγηθώ τη δική μας ιστορία, γιατί θέλουμε να μάθει ο κόσμος ότι γίνονται θαύματα, οι γονείς να έχουν πίστη και ελπίδα και να μην απελπίζονται, διότι ο Θεός είναι ο μεγάλος μας Πατέρας, ζήτα Του και θα σου δώσει.

Ονομάζομαι Ελένη Ονουφρίου και είμαι το τέταρτο από τα επτά παιδιά του ιερέως Ευαγγέλου Ονουφρίου που διακονούσε στην Αγία Άννα Χαλανδρίου και εκοιμήθη το Νοέμβριο του 2015. Ο σύζυγός μου ονομάζεται Κοσμάτος Χρήστος, μένουμε στο Κορωπί και έχουμε δύο υπέροχα παιδιά. Αυτό που θα σας διηγηθούμε αφορά στη δεύτερή μας κόρη. Το Φεβρουάριο του 2020 ο Θεός μας αξίωσε να ξεκινήσει η δεύτερη εγκυμοσύνη μου, μια εγκυμοσύνη πολύ καλή και ομαλή. Οι πρώτες εξετάσεις ήταν όλες φυσιολογικές ώσπου φτάσαμε στην εξέταση Β´ επιπέδου (5 μηνών) και ο γιατρός μας ενημερώνει ότι το μωρό μας έχει μόνο τον αριστερό νεφρό. «Το μωρό σας δεν είναι τέλειο, θα έχει όμως μια φυσιολογική ζωή» ήταν τα λόγια του εμβρυολόγου. Για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν με ένα νεφρό, αλλά πρέπει να προσέχουν περιπτώσεις ατυχημάτων, ουρολοιμώξεων κλπ. Τα συναισθήματά μας υπήρξαν πολλά και ανάμεικτα. Στενοχώρια, ενοχές, απογοήτευση, αγωνία, αλλά και μια ελπίδα -πίστη κυρίως- η οποία δεν έσβησε ποτέ. Ρωτήσαμε φυσικά αν υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια στιγμή το άλλο νεφρό, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Ίσως να δημιουργούνταν, αλλά δεν θα λειτουργούσε.

Πάντα ένιωθα μέσα μου μια ζεστασιά για τον Άγιο Ραφαήλ, ίσως επειδή πηγαίναμε πάντα με τον μακαριστό πατέρα μου στον Άγιο Ραφαήλ απέναντι από το Παίδων Πεντέλης. Κάθε φορά που κάποιο από τα αδέλφια μου, ή και εγώ, νοσηλευόμασταν στο Παίδων πηγαίναμε και προσευχόμασταν εκεί. Και, κατά κάποιο τρόπο, στο παιδικό μου μυαλό, σκεφτόμουν ότι, αφού πηγαίνουμε στο εκκλησάκι, γινόμασταν καλά και βγαίναμε από το νοσοκομείο.

Έτσι, μας γεννήθηκε η ανάγκη να αναζητήσουμε τον Άγιο Ραφαήλ, να Τον παρακαλέσουμε, να προσευχηθούμε σε Αυτόν για το παιδί μας. Η βαθειά μας ελπίδα, η βαθειά μας προσευχή ήταν να έχει τα νεφρά της, και τα δύο. Κάθε μέρα διαβάζαμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας και την Παράκληση των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και η ψυχή μας γαλήνευε. Στον επόμενο προγραμματισμένο υπέρηχο, ο γιατρός άρχισε να βλέπει κάτι, αλλά μας ενημέρωσε ότι μάλλον είναι κάποια κύστη. Αποφασίσαμε να μην ξαναρωτήσουμε γι’ αυτό, καθώς δεν υπήρχε κάτι παθολογικό και η εγκυμοσύνη κυλούσε ομαλά.

Η κόρη μας γεννήθηκε Σάββατο 31/10/20. Λίγες ώρες μετά, κοιτάμε τον πρώτο υπέρηχο, ως οφείλαμε, για να εξετάσουμε τον αριστερό νεφρό (μας είχαν πει για διάφορες καταστάσεις που συμβαίνουν στον μονήρη νεφρό όπως διάταση, υδρονέφωση κλπ). Ο υπέρηχος έδειξε, ώ του θαύματος, την ύπαρξη ΔΥΟ νεφρών, ο αριστερός με διάμετρο 6,4 εκατοστά και ο δεξιός με διάμετρο 4,6 εκατοστά. Παρόλα ταύτα, είχαμε κάποιες εξετάσεις ακόμα για να διαπιστωθεί αν λειτουργεί ο δεξιός νεφρός καθώς, ναι μεν υπήρχε, αλλά δεν ήταν στην ορθότοπη θέση, ήταν έκτοπος.

Ακολούθησε κυστεογραφία λίγους μήνες μετά, όπου φάνηκε παρέκχυμα και στους δύο νεφρούς, που σήμαινε ότι υπάρχει λειτουργία. Επόμενη και τελευταία εξέταση, σπινθηρογράφημα νεφρόων (μετά από υπόδειξη του παιδονεφρολόγου, για να δούμε το ποσοστό λειτουργικότητας). Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: Καθαρή λειτουργικότητα και στους δύο νεφρούς!!!

Η ιστορία μας είναι αυτή, το θαύμα μας είναι αυτό και τα μάτια μας πάντα κοιτάνε ψηλά, λέγοντας ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ευεργέτη Θεό μας και στον θαυματουργό Άγιο Ραφαήλ. Με δάκρυα στα μάτια Τον είχαμε παρακαλέσει και την είχαμε τάξει στον Άγιο, από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μου όταν τότε επισκεφτήκαμε την Ι. Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Σούλι του Μαραθώνα. Ξαναπήγαμε, οι τέσσερίς μας πλέον, για να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Ραφαήλ. Σε ευχαριστούμε! Και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε!

Οικογένεια Κοσμάτου Χρήστου

Ελένη, Άρτεμις, Ραφαέλα.