Οι Πιστοί φυλακισμένοι, αποκλεισμένοι, τιμωρημένοι!!

 

nymfios 2

 

Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση, με αφορμή -και απ' ό,τι φαίνεται με πρόσχημα- την επιδημία του κορωνοϊού εξέδωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή αποφάσισε μονομερώς και αυθαιρέτως και οπωσδήποτε αντιδημοκρατικώς:

Να κλείσουν οι Εκκλησίες, ως προς την δημόσια λατρεία. Να μην τελούνται Θείες Λειτουργίες, να μην επιτρέπεται η προσέλευση των πιστών ούτε καν για ατομική προσευχή. Και φτάνει στο σημείο να απαγορεύσει την προσέλευση των πιστών για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Ενώ την ίδια στιγμή, επιτρέπει να λειτουργούν τα σούπερ-μάρκετ, αλλά και εταιρείες με οποιοδήποτε αριθμό εργαζομένων, σαν να μην υπάρχει εκεί ο ίδιος κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Έχουμε λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Διότι στις εκκλησίες δεν μπορεί ο πολίτης να εισέλθει, όπως μπορεί στα σούπερ-μάρκετ με περιορισμό στα άτομα αναλόγως των τετραγωνικών του χώρου, αλλά γίνεται ολική απαγόρευση, και ακόμα χειρότερα γίνεται απαγόρευση εντελώς της θείας λατρείας στο σύνολό της, ούτε καν με παπά και ψάλτη μόνο (που απέχουν εξ ορισμού ο ένας από τον άλλο, καθώς ο ένας είναι στο ιερό και ο άλλος στο ψαλτήρι...). Στις εκκλησίες δεν ισχύει αυτό που ισχύει αλλού: το να είναι η τήρηση κανονισμών υγιεινής και αποστάσεως ασφαλείας των εισερχομένων με την ευθύνη του προϊσταμένου, αλλά έχει διατυπωθεί το πρωτάκουστο: απαγορεύεται η οποιαδήποτε ιεροπραξία... Να βάλει το πετραχείλι του ο παπάς απαγορεύεται... Κάτι που ποτέ δεν είχε τολμήσει κανείς να διατυπώσει, ούτε καν να διανοηθεί. Δεν συμβαίνει ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα... Ούτε καν στα Μοναστήρια δεν επιτρέπεται να τελεστούν Ακολουθίες, μεταξύ και μόνο των μοναχών της κάθε αδελφότητας... Και δεν έχει βεβαίως καμμία σχέση αυτό με την πρόληψη διάδοσης οποιασδήποτε ασθένειας... Γι' αυτό, δυστυχώς, λαμβάνουμε το δικαίωμα να πούμε ότι τα μέτρα αυτά γίνονται με πρόσχημα και όχι με αίτιο τον κορωνοϊό...

Πολλοί μάλιστα έχουν επισημάνει ότι τα μέτρα αυτά της Κυβέρνησης αντίκεινται στο Σύνταγμα και τους Νόμους και παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Βλέπε:

«Η προσωρινή απαγόρευση της λατρείας, για την προστασία της υγείας, παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία»

«Γιατί η Κυβέρνηση επιμένει να παραβιάζει την ελευθερία της λατρείας και γιατί ο Αρχιεπίσκοπος την υποστηρίζει;»

(του Κυριάκου Κυριαζόπουλου, καθηγητή (επ.) του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, θεολόγου)

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας και την ζωής επιβάλλεται, αλλά αυτό απαγορεύεται να γίνεται εις βάρος άλλων εξίσου συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία. Δεν νοείται λοιπόν, ακόμα και σε συνθήκες πολέμου, να επιβάλλεται η διακοπή των δικαιωμάτων θρησκευτικής λατρείας του οποιουδήποτε πολίτη.

Παραθέτουμε παρακάτω αποσπάσματα από άρθρο που καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση, συνειδητά, έχει καταπιέσει βάναυσα τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, κάτω από το επίπεδο δικαιωμάτων όχι μόνο των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην χώρα, αλλά και κάτω από τα δικαιώματα που αναγνωρίζει στα αδέσποτα ζώα.

Ζει Κύριος ο Θεός όμως, και όλα αυτά που κάνει η Κυβέρνηση, δυστυχώς θα τα πληρώσει και ευχόμαστε να συνειδητοποιήσει τα λάθη της και να τα διορθώσει όσο έχει καιρό. Διότι ο Θεός δεν εμπαίζεται.

Ακολουθεί το ανωτέρω αναφερθέν άρθρο:

             

Οι Πιστοί φυλακισμένοι, αποκλεισμένοι, τιμωρημένοι!!

Πηγή: ypsosanavasews.blogspot.com

Η Κυβέρνηση επέβαλε στους Έλληνες Πολίτες αναγκαστικό και αυστηρό εγκλεισμό στα σπίτια τους (είναι η γνωστή, νομίζω, επιβαλλόμενη ποινή σε παραβατικούς ανθρώπους του "κατ'οίκον περιορισμού", στην προκείμενη περίπτωση όχι τόσο δικαιολογημένα και χωρίς ορίζοντα τέλους!!), επέτρεψε κάποιες πολύ φειδωλές εξαιρέσεις, διαρκώς όμως προσθέτει και νέες διευκρινίσεις για την «κατ'εξαίρεση μετακίνηση πολιτών».

Έχουν όμως διευκρινίσει με Νόμο, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ότι οι Αλλογενείς Μετανάστες μπορούν να κινούνται ελεύθερα από τις 7 το πρωϊ μέχρι τις 7 το βράδυ, σε ομάδες, που δεν θα υπερβαίνουν τα 10 άτομα, και ανεμποδίστως από πόλη σε πόλη και από νομό σε νομό...
Αφήνω και το άλλο οξύμωρο και αντιφατικό, που είπαν ότι εγκαθιστούν τους  μετανάστες σε "κλειστές δομες"... Μα τότε πώς κυκλοφορούν και μάλιστα ώρες ατέλειωτες; και σε έκταση και περιοχές άπλετες...

Επίσης, αντελήφθησαν ότι θα .. υποφέρουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά!... οπότε επέτρεψαν μέσα στους λόγους «κατ'εξαίρεση μετακίνησης», να κινούται όσοι φιλόζωοι επιθυμούν να τα ταϊσουν..

Και εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, καθώς και απορίες -μπορώ να πω απορίες ασυγκράτητης οργής:

1.- Οι Μετανάστες, που μερικοί από αυτούς έτυχαν βεβαίως του Ασύλου, αλλά δεν παύουν να είναι λαθραίως και βιαίως και θρασύτατα εισβαλόντες στον ελληνικό χώρο, ε, λοιπόν, αυτοί είναι υπέρτεροι των Ελλήνων Πολιτών!! οι οποίοι Έλληνες Πολίτες κατοχυρώνονται απολύτως στα δικαιώματά τους από το Σύνταγμα!...

 metanastes evros aftodioikisi large 1475218461 metanastes 2 768x394α

2.- Εάν είναι τόσο ακραία και καταστροφική η πανδημία, πώς και διατί γίνονται τέτοιες κραυγαλέες εξαιρέσεις;

Οι Μετανάστες δεν μολύνονται και δεν μολύνουν;; Μάλιστα χωρίς να φημίζονται για τις συνήθειες και έξεις καθαριότητος και υγιεινής;;;;

Και τα αδέσποτα ζώα επίσης.. Γνωστοί μου με διαβεβαιώνουν ότι βγάζοντας τον σκύλο τους έξω, επιστρέφουν και τον οδηγούν κατευθείαν στο λουτρό και καθαρίζουν επιμελώς τα πόδια των τετραπόδων και το μαλλί τους..

Τα αδέσποτα, οι γάτες μάλιστα, που αναρριχώνται επιτηδείως και συστηματικώς στους κάδους απορριμμάτων και εντός αυτών!!!  δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη Δημόσια Υγεία;;  Αφήνω, που και αυτοί οι Κάδοι Απορριμμάτων θα έπρεπε εν καιρώ πανδημίας να απολυμαίνονται μετά το άδειασμά τους καθημερινώς.. Έτσι γίνεται όταν πραγματικά ενσκήπτουν πανδημίες, νομίζω... 

3.- Με τον ένα Νόμο απαγορεύει τις Θ.Λειτουργίες και επιτρέπει μόνο επίσκεψη για ατομική προσευχή στον Ναό και με τον άλλο Νόμο περί «κατ'εξαίρεση μετακίνησης πολιτών» αποσιωπά και ουσιαστικά απαγορεύει την επίσκεψη στους Ναούς για αυτήν την περίφημη «ατομική προσευχή».

Είπαν μερικοί Εφημέριοι: Δηλώστε το Νο Β6 (αυτό που λέει για τις σωματικές ανάγκες κατοικιδίων!!!  ή για σωματική άσκηση).  Απαντώ: Είσαι σοβαρός, παπά μου, και αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη να ρισκάρω; Αν το οποιοδήποτε όργανο της τάξεως με σταματήσει, θα έχει κάθε τυπικό δικαίωμα να μου χρεώσει ποινή 150 ευρώ, εφ'όσον δεν αναφέρεται ρητώς ως νόμιμη η κίνηση προς το Ναό.

Εδώ δεν συγκρατούμαι από του να καυτηριάσω και την άλλη κραυγαλέα ηλιθιότητα, όπου στο Νο Β5 επιτρέπεται η συμμετοχή σε Γάμους, οι οποίοι όμως προφανώς θα τηρούν τον όρο αποστάσεως 2 μέτρων του ενός από τον άλλον! (και γαμπρου-νύφης, κουμπάρου, ιερέως) αλλά και το άλλο τραγελαφικό δεδομένο ότι κατά την Μ.Τεσσαρακοστή στην Εκκλησία μας δεν τελούνται Γάμοι!!!  (να σημειωθεί ότι στα Δημαρχεία γίνονται γάμοι, αλλά δεν ξέρω αν τηρουνται οι όροι των 8 ατόμων και σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους)..

4.- Ως προς τα αδέσποτα, η κανονική ενέργεια σε καιρό πανδημίας θα ήταν να τα συγκεντρώσουν οι Δήμοι ή όποιοι άλλοι αρμόδιοι φορείς σε συγκεκριμένο χώρο και να τα διατηρήσουν μακριά από κάθε επαφή με τους ανθρώπους, φροντίζοντας πιθανώς και για τη στείρωσή τους, κυρίως όμως για απολύμανσή τους, με τα ενδεδειγμένα κτηνιατρικά φάρμακα, και για τη διατροφή τους...

5.-Τέλος, μεγάλη-μεγίστη απορία δημιουργεί το γεγονός ότι ο Νομοθέτης προβλέπει για τα αδέσποτα ζώα ... και από την άλλη πλευρά ο Δίκαιος και Σοφός Νομοθέτης επιμόνως αρνείται πεισμόνως, γιατί αρνείται, να προβλέψει κάτι για τις ψυχικές και ουσιώδεις ανώτερες ανάγκες της προσωπικότητος των Χριστιανών;;..

Δηλαδή, ταξινομεί τις πνευματικές ανάγκες (συμπεριλαμβανομένων της αισιοδοξίας, αντοχής, ελπίδος, ψυχραιμίας) των Νομίμων Πολιτών, κατώτερα και χειρότερα από τα αδέσποτα ζώα!.

Έλεος!.

Δικαιούμεθα πλέον να πιστεύουμε ότι δεν είναι κανένας ιός, που κυνηγάμε, αλλά ο Νόμιμος Έλλην Πολίτης και η Νόμιμη και Ευπρεπής και Πολυτιμότατη Ορθοδοξία!..

 

 

Και ένα επιπλέον πολύ σημαντικό στοιχείο: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 28 ΝΕΩΝ HOT SPOTS ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»!

Στις 24 Μαρτίου 2020, στο ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 1016, Τεύχος Δεύτερο, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει, εν μέσω Πανδημίας κατά την οποία οι Έλληνες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, ενώ πριν, κάποιοι έχουν δεχθεί επίταξη των ακινήτων τους, τη δημιουργία 28 ΝΕΩΝ HOT SPOTS!!

Συστήνονται σύμφωνα με τα άρθρα 8 παρ. 4-5 και 10 παρ. 4-5 του ν. 4375/2016, οι κάτωθι Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Δομές: «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», «ΛΟΥΤΡΑ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ, «ΒΕΡΟΙΑΣ», «ΒΟΛΟΥ», «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», «ΔΡΑΜΑΣ», «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», «ΘΗΒΑΣ», «ΚΑΒΑΛΑΣ», «ΚΑΤΣΙΚΑ», «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», «ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ», «ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», «ΛΑΥΡΙΟΥ», «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», «ΣΕΡΡΩΝ», «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», «ΠΥΡΓΟΥ», «ΚΟΡΙΝΘΟΥ», «ΣΙΝΤΙΚΗΣ».

------------------

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα έκλεισαν πρακτικά οι Ναοί (διότι χωρίς Ιεροπραξίες και χωρίς λαό, δεν υφίστανται πρακτικά Ναοί) σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και αναφέρουμε δύο παραδείγματα:

 - Στην Γεωργία: οι Ναοί παραμένουν ανοιχτοί και οι λειτουργική ζωή συνεχίζεται κανονικά και το Πατριαρχείο Γεωργίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: "Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της αγάπης και της ενότητας του λαού με τον Χριστό είναι το Άγιο Δισκοπότηρο, όποιος αρνείται αυτό, αρνείται τον ίδιο τον Σωτήρα". Και ότι: "η απαγόρευση να λειτουργηθούν οι πιστοί είναι έγκλημα κατά του Θεού".

 - Στην Σερβία: Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις της πολιτείας για διακοπή της λειτουργίας και του μυστηρίου της θείας κοινωνίας. «Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι αποτελούν την βάση της πίστης μας στον Θεό» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την γραμματεία της ΙΣ της σερβικής Εκκλησίας. Καλούνται μάλιστα οι πιστοί άνω των 65 ετών που δεν μπορούν να προσέλθουν στους ναούς, εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου που τους επιβλήθηκε, να επικοινωνήσουν με τον ιερέα της εκκλησιαστικής κοινότητας που ανήκουν να πάει να τους κοινωνήσει στην οικία τους. (Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Και ένα ακόμη ουσιώδες σχόλιο: Κάποιοι που δεν είναι τόσο κοντά στην Ορθόδοξη Πίστη μας ισχυρίζονται ότι εφόσον οι Θείες Λειτουργίες επιτρέπονται σε κάποιους ελάχιστους Ναούς, προς χάριν αναμεταδόσεως από τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ή διαδικτυακά μέσα και άρα είναι εφικτή η παρακολούθηση της Θείας Λατρείας εξ αποστάσεως, τότε δεν είναι απαραίτητη η μετάβαση των πιστών στις εκκλησίες και η επιτόπια συμμετοχή στη Θεία Λατρεία.

Η απάντηση σε αυτόν τον ισχυρισμό είναι η εξής: Όπως δεν μπορείς να χορτάσεις επειδή βλέπεις μια διαφήμιση ενός φαγητού στην τηλεόραση, με τον ίδιο τρόπο δεν μπορείς να γευτείς τη θεία Χάρη και τις ευλογίες της Θείας Λατρείας με την εξ αποστάσεως παρακολούθησή της. Δεν είναι το ίδιο να είσαι στον παράδεισο με το να τον βλέπεις σε βίντεο. Δεν είναι το ίδιο να είσαι σε ένα κατάστημα με αρώματα (όπου και μόνο διά της παρουσίας σου, και τίποτα να μην αγοράσεις, θα βγεις και θα ευωδιάζεις) με το να βλέπεις την εικόνα του καταστήματος αυτού από την τηλεόραση. Είναι λοιπόν μερική, αποσπασματική, πολύ ατελής και πολύ περιορισμένη η μετοχή στην Θεία Λατρεία από την εξ αποστάσεως παρακολούθησή της και σίγουρα είναι ανέφικτη η μετοχή στην ουσία, τον στόχο, την κορωνίδα της λατρείας που είναι η κοινωνία των Τιμίων Δώρων, του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που είναι για τους πιστούς, μετά από κατάλληλη προετοιμασία - εξομολόγηση - μετάνοια, το φάρμακο της Αθανασίας, εις άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον.

 

Ακολουθεί ένα καυστικό, αλλά και πικρό άρθρο για την ολιγοπιστία μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι που υποτίθεται ότι είμαστε εμείς οι νεο-Έλληνες:

 

           

Συγχώρεσέ μας Κύριε… (Για 10 τουλάχιστον λόγους)

Πηγή: romfea.gr

ekklisia apolimansi

1. Γιατί ἐνῶ εἴμαστε Κύριε, μία χώρα σκανδαλωδῶς εὐνοημένη στήν διάρκεια τῆς Ἱστορίας, ἀπό Ἐσένα, τήν Παναγία Μητέρα Σου καί ὅλους τούς Ἁγίους μας καί εἶναι ἀμέτρητες οἱ στιγμές στήν Ἐθνική καί προσωπική μας ἱστορία, πού μᾶς πῆρες στήν ἀγκαλιά Σου καί μᾶς ἔσωσες, ἐμεῖς μέ ἕνα Tweet(!) τοῦ πρωθυπουργοῦ μας, Σοῦ δηλώσαμε ἐπίσημα ὅτι δέν Σέ χρειαζόμαστε πλέον !

2. Γιατί αὐτήν τήν ὥρα πού κυριαρχεῖ ὁ φόβος τοῦ θανάτου, τά super market, τά Pet shops! καί οἱ τράπεζες, (οἱ ναοί τοῦ χρήματος) μᾶς εἶναι ἀπαραίτητα γιά νά λειτουργοῦν, (κι ἄς κινδυνεύουμε νά κολλήσουμε καί ἐκεῖ), ἀλλά ΟΧΙ οἱ ναοί σου Χριστέ μας!

3. Γιατί τά delivery τοῦ φαγητοῦ μᾶς εἶναι ἀναγκαῖα, ἀλλά ΟΧΙ οἱ «delivery» (ἱερεῖς) τοῦ δικοῦ Σου Σώματος και Αἴματος, Χριστέ μας !

4. Γιατί ΕΜΕΙΣ οἱ πιστοί Σου, οἱ βαπτισμένοι καί μυρωμένοι ντρεπόμαστε καί φοβόμαστε νά πιάσουμε τό μάκτρο τοῦ Ἁγίου Ποτηρίου, νά φιλήσουμε τίς Ἱερές Εἰκόνες καί νά πάρουμε τήν εὐχή τῶν ἱερέων μας. Φοβόμαστε μάλιστα (ὤ τῆς βλασφημίας! ) νά πλησιάσουμε καί στό Ποτήριο τῆς Ζωῆς! Βάζουμε ὅμως δεξιό λογισμό Χριστέ μας καί ἰσχυριζόμαστε ὅτι τό κάνουμε ἀπό ἀγάπη γιά νά προστατέψουμε τούς ἀδελφούς μας. Στό super market ἐξακολουθοῦμε ὅμως νά πηγαίνουμε Χριστέ μας καί ἄς κινδυνεύουμε καί ἐκεῖ! Μή μᾶς παρεξηγεῖς Χριστέ μας, πού ἐκεῖ ἡ ἀγάπη μας ἀτονεῖ λίγο!

5. Συγχώρεσέ μας Κύριε γιατί ἀντί νά γίνουν οἱ ναοί τῶν πολιούχων μας, τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, τοῦ Ἁγίου Διονυσίου, τοῦ Ἁγίου Ἀχιλλίου, τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέα κ.α., καθημερινά φυλάκια τελέσεως τῆς Θείας Λειτουργίας, γιά νά μεσιτεύσουμε γιά τούς ἀσθενεῖς καί τούς ἤρωες ἰατρούς καί νοσηλευτές, ΕΜΕΙΣ τήν ἀπαγορεύουμε ἀκόμη καί στά μοναστήρια! Γιά νά εἴμαστε «προστατευμένοι» Χριστέ μου, ἀπό σένα, γιατί τελικά φαίνεται ὅτι εἶσαι λίγο «Κίνδυνος» καί ὄχι Πηγή τῆς Ζωῆς ὅπως μᾶς ἔλεγες!

6. Συγχώρεσέ μας Κύριε γιατί ΟΥΤΕ μέ 5 ἄτομα μέσα στόν ἱερό Ναό, δέν θέλουμε νά τελέσουμε τήν Θεία Λατρεία Σου, (ἐνῶ ὅλοι μας ἀνεχόμαστε 30 ἄτομα σέ ἕνα super market)!

7. Συγχώρα μας Κύριε, γιατί στήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας, ἐργοδότες ἀπειλοῦν ἐργαζομένους μέ ἀπόλυση, νέα παιδιά ἀπειλοῦν τούς ἠλικιωμένους γονεῖς μέ ἀπομόνωση καί σύζυγοι ἀπειλοῦν τίς συζύγους τους μέ διώξιμο ἀπό τό σπίτι, ὡς ἐπικίνδυνους, ἐπειδή θέλουν νά ἐκκλησιάζονται καί νά κοινωνοῦν τοῦ Ἁγίου Σώματος καί Αἵματός Σου!

8. Συγχώρεσέ μας Κύριε γιατί θά καθόμαστε μέ τίς πιτζάμες μας στό σπίτι καί θά βλέπουμε live (ζωντανά) ἀπό τηλεοράσεως τήν Προσκύνηση τοῦ Τιμίου καί Ζωοποιοῦ Σου Σταυροῦ ἀλλά καί τόν Εὐαγγελισμό τῆς Ὑπεραγίας μας Θεοτόκου, πού ἐπειδή εἴμαστε καί πιστός λαός, τόν συνδέσαμε μέ τήν Ἐθνική μας Ἐπανάσταση τοῦ 1821. Μπορεῖ μάλιστα, ὅπως μᾶς λένε οἱ ἀρμόδιοι, νά δοῦμε live καί τά Ἅγια Πάθη ἀλλά καί τήν Ἀνάστασή Σου! Συγχώρα μας Κύριε, ἀλλά τοῦ χρόνου στά 200 χρόνια ἀπό τό 1821, πού ἔγινε πρῶτα γιά τοῦ Χριστοῦ τήν Πίστη τήν Ἁγία, ἐμεῖς θά Σέ τιμήσουμε διπλά καί τρίδιπλα! Ἄς φύγει ὅμως αὐτό τό κακό πρῶτα Χριστέ μας! Τώρα δυσκολευόμαστε!

9. Συγχώρεσέ μας Κύριε, γιατί ὅλοι μας ἀπό τούς ποιμένες μας μέχρι τόν τελευταῖο πιστό (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις) ἀκόμη καί τώρα δέν μιλᾶμε γιά τό πρῶτο πρᾶγμα πού θα ἔπρεπε ὡς Χριστιανοί νά διαλαλήσουμε. Τήν ἀνάγκη γιά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ἀλλά καί ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ καί ἀλλαγή πορείας ἀπό τίς δεκάδες ἀντικείμενες στό Νόμο τοῦ Θεοῦ πράξεις καί ἀποφάσεις μας, πού ἀποδεδειγμένα κατά τούς Ἁγίους Πατέρες, ἀπομακρύνουν τήν χάρη καί τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ. Συγχώρεσέ μας πού ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ νά μιλήσουμε στήν τεχνοκρατική κοινωνία μας, γιά τό ἔσχατο καί πλέον ἀποτελεσματικό ὄπλο πού εἴχαν οἱ πρόγονοί μας σέ τέτοιες περιπτώσεις, τίς ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ τῶν θαυματουργῶν λειψάνων τῶν Ἁγίων Σου, Κύριε! Τίς θυμόμαστε βεβαίως καί τίς τιμᾶμε ποῦ καί ποῦ, ἀλλά ΔΕΝ τίς πιστεύουμε Κύριε!

10. Συγχώρεσέ μας Κύριε τελικά, γιατί ὡς Χριστιανοί Βαπτισμένοι και Μυρωμένοι, θά ἔπρεπε νά εἴμαστε πιό συμφιλιωμένοι μέ τήν ἰδέα τοῦ θανάτου, ἄν ἐπιτρέψεις Ἐσύ νά ἔλθει, καθώς Ἐσύ Εἶσαι ὁ Νικητής τοῦ θανάτου, ὁ ἕνας και μοναδικός Ζωοδότης! Συγχώρεσέ μας Κύριε ὅμως, γιατί αὐτή εἶναι μία εἰδική περίπτωση, πού ἡ Ἐκκλησία πού Ἐσύ ὁ Ἴδιος ἲδρυσες μέ τό Αἴμα Σου, πρέπει νά κάνει λίγο στήν ἄκρη! Τά Ἱερά Σου Μυστήρια, δέν μᾶς εἶναι τόσο ἀπαραίτητα τώρα Χριστέ μου! Μήν μᾶς παρεξηγεῖς Κύριε, ἀργότερα, βεβαίως καί θά σέ λατρέψουμε, πιό τιμητικά, μέ ὡραίους πανηγυρικούς καί μέ μεγάλες λαμπάδες καί θά ξανακοινωνήσουμε βεβαίως, Σοῦ τό ὑποσχόμαστε… ἀλλά ὄχι τώρα Χριστέ μας… !

Συγχώρεσέ μας Κύριε…! Μία ὁμάδα ὁλιγόπιστων Χριστιανῶν.